Σε αντίθεση με τους συμβατικούς αποχυμωτές που, με την υψηλή τους ταχύτητα, καταστρέφουν μεγάλο μέρος των θρεπτικών στοιχείων των φρούτων και λαχανικών, οι αποχυμωτές αργής εκχύμωσης εξασφαλίζουν μοναδικά τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών και είναι κατάλληλοι για την εκχύλιση χυμού από φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Με τη διαδικασία της αποχύμωσης με slow-juicer, λόγω των πολύ χαμηλών στροφών περιστροφής του κοχλία συμπίεσης (δεν υπάρχουν μεταλλικές λεπίδες) αποτρέπεται η ανάπτυξη θερμοκρασιών και οξείδωση με αποτέλεσμα να διατηρείται το μέγιστο ποσοστό των βιταμινών, ιχνοστοιχείων και οργανικών θρεπτικών ουσιών των τροφίμων που χρησιμοποιούνται προς αποχύμωση.